lena trans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verloop bevalling

Start bevalling
Nadat je de verloskundige gebeld hebt, komt ze meestal bij je thuis kijken, hoe ver de bevalling gevorderd is. Ze zal even aanzien hoe vaak je weeën Bevalling_2.jpgkomen en hoelang ze duren, ze voelt aan je buik, luistert het hartje van je kindje en doet meestal een inwendig onderzoek. Daarna beslist de verloskundige of het al tijd is om naar het ziekenhuis te gaan.
Ben je al eerder bevallen en ging dat vlot, dan vind er soms geen huisbezoek plaats. Soms spreekt de verloskundige dan met jullie af in het ziekenhuis.

Thuis blijven
Is de bevalling nog niet zo ver gevorderd, mag je gerust nog even thuis blijven om de weeën op te vangen. In je eigen omgeving is dit toch meestal het prettigst. De verloskundige zal dan een tijd met je afspreken, wanneer ze weer bij je komt kijken. Natuurlijk kun je haar altijd eerder bellen, als jij denkt dat dat nodig is.

Naar het ziekenhuis
Als tijd is om naar het ziekenhuis te gaan, dan belt de verloskundige het ziekenhuis en ga je samen met haar daar naar toe. Ook belt de verloskundige een kraamverzorgende die haar assisteert tijdens de bevalling. Dit geldt als je in het ADRZ te Goes wilt bevallen. Daar is een groep kraamverzorgenden speciaal opgeleid om bevallende vrouwen te begeleiden. Deze groep kraamverzorgenden noemen we de partuspoule en zijn van De Provinciale Kraamzorg en van DAT. Aangezien zij voornamelijk bevallingen begeleiden, is de kans groot dat je bij thuiskomst een andere kraamzorg krijgt.
In het van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Bevalling_3.jpgDirksland, worden we geassisteerd door een kraamverzorgende of verpleegkundige van de afdeling. Dit is afhankelijk van de indicatie waarmee je in het ziekenhuis bevalt. Ook hier werken we met een partuspoule, bestaande uit kraamverzorgenden van De Provinciale Kraamzorg, DAT, De Eilanden of de RST. 
Als je bevalling niet geassisteerd word door een kraamverzorgende, dan komt de kraamzorg pas in beeld, als je weer thuis komt. 
 

Pijnbestrijding
Je lichaam reageert meteen op bevallingspijn door zelf pijnstillers (endorfines) aan te maken zodat je minder pijn voelt.
Angst of spanning belemmert de aanmaak van endorfines.
Daarom is het belangrijk zo ontspannen en comfortabel mogelijk te zijn tijdens je bevalling.
Mentaal en lichamelijk ontspannen kan ook door middel van: warme douche of bad, massage, yoga, geurkaarsen of geurolie, ontspannend muziekje.

Wil je bevallen met pijnstilling, dan kun je kiezen uit verschillende pijnstillingsmethoden.
De volgende behandelingen kan je in het ziekenhuis krijgen:

Ziekenhuis Goes: ruggenprik (epidurale analgesie) of injecties met nalbufine (soort pethidine).
Ziekenhuis Dirksland: ruggenprik (epidurale analgesie) of pompje met remifentanil.

Op de volgende website staan alle vormen duidelijk uitgelegd: http://www.deverloskundige.nl/bevalling

Na de bevalling
Na de bevalling controleert de verloskundige of alles goed gaat met jou en je kindje. Er is tijd om je baby te voeden, even wat te eten en lekker te douchen. Als alles goed gaat, mag je binnen korte tijd weer lekker naar huis. Meestal is dit ongeveer na 2 uur.

© Powerinternet.nl 2018 |