lena trans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar kun je bevallen?

Poliklinisch bevallen
Op de meeste plaatsen van Schouwen-Duiveland begeleiden wij je bevalling niet thuis. De reden hiervoor is de afstand tot het ziekenhuis. 
Dat betekent dat je onder onze leiding in het ziekenhuis te bevalt. Dit noemen we een poliklinische bevalling. De zorgverzekeraar vergoed de kosten van deze bevalling als die ziet dat je woonachtig bent op Schouwen-Duiveland.

Thuis bevallen
Alleen in Bruinisse is gepland thuis bevallen nog wel mogelijk.
Het kan voorkomen dat een bevalling heel snel verloopt.
Heb je al meerdere kinderen, dan zullen wij altijd vragen
hoe je vorige bevalling(en) verlopen zijn.
Als we weten dat je vorige keren vlot bevallen bent,
zullen we je aanraden ons tijdig te bellen,
zodat wij zo snel mogelijk naar je toe kunnen komen.     

Soms besluiten we geen huisbezoek te doen,
maar af te spreken in het ziekenhuis.

Ondanks dat, kan het voorkomen, dat je bevalling al zo ver gevorderd is, dat er geen tijd meer is om naar het ziekenhuis te rijden. In zo'n geval, kunnen wij je bevalling thuis begeleiden. We bellen een kraamverzorgende om ons te assisteren en we hebben altijd onze verlostas bij ons, om een onverwachte thuisbevalling te begeleiden.

Op het moment dat je gaat bevallen, is het belangrijk dat:
- Je bed minstens 70cm hoog is. Indien je bed niet op de juiste hoogte staat, kan dit een reden zijn, om alsnog poliklinisch te gaan bevallen.
- Er 2 metalen kruiken aanwezig zijn.
- Je kraampakket klaar staat (bij een verwachte of geplande thuisbevalling, graag een extra pak celstofmatjes aanschaffen).

Goes of Dirksland
In het algemeen begeleiden we je bevalling poliklinisch in het ziekenhuis. Wij werken zowel met het van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland, als het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes goed samen. Je mag zelf bepalen waar je wilt bevallen.

Bereikbaarheid
In principe bieden wij onze cliĆ«nten de mogelijkheid om in het ziekenhuis van hun keuze te bevallen (Goes of Dirksland) en soms thuis. Het kan voorkomen dat de dienstdoende verloskundige al met een bevalling bezig is. Dan kunnen we vragen of jullie naar het desbetreffende ziekenhuis willen komen (ook als dit niet het ziekenhuis van jullie keuze is of als je gekozen had om thuis te bevallen).
Wij stellen dit op prijs, maar we hebben er ook begrip voor als jullie dit niet willen, om welke reden dan ook. In zo'n geval proberen we altijd een collega verloskundige van onze eigen praktijk te bellen. In vakantieperiode of tijdens ziekte kan dat lastig zijn. Mocht deze situatie zich voordoen, kun je wel naar het ziekenhuis van jullie keuze gaan en zal je bevalling begeleid worden door een verloskundige van een andere verloskundige praktijk (Verloskundige Maatschap Goes of Verloskundige Praktijk "Een Nieuw Begin" te Middelharnis).

© Powerinternet.nl 2018 |