lena trans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verloop kraamtijd

Kraamverzorgende & verloskundigewebsite.jpeg
Tijdens de kraamtijd is er bij jullie een kraamverzorgende in huis, die je helpt met de verzorging van je baby, de borst/kunstvoeding, die de moeder goed in het oog houdt en die wat in het huishouden doet. Daarnaast komt de verloskundige nog een aantal keer langs om te kijken of alles goed verloopt. Zij heeft de verantwoordelijkheid over jouw kraamtijd. Denk hierbij aan controle van je bloeddruk, hechtingen, bloedverlies en baarmoederstand. Wat betreft de baby gaat voornamelijk over de voeding en alles wat daarmee samenhangt: gewicht, drinkgedrag, poepen/plassen, eventueel bijvoeden. De kraamverzorgende speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat zij de hele dag bij jou in huis is, zijn zij in feite de ogen en oren van de verloskundige. De kraamverzorgende zal dan ook contact met de verloskundige als zij denkt dat dit noodzakelijk is.

Wanneer komen we langs?
De eerste keer dat we langskomen is meestal de dag na je bevalling. Soms komen we ook al op de dag dat je bevallen bent. Als alles goed verloopt, komen we om de dag bij je langs. Meestal betekent dit dat we ongeveer 4 keer bij je langskomen. Indien het nodig is dat we vaker langskomen, dan doen we dit natuurlijk.

Nacontrole
Ongeveer 6 weken na je bevalling bieden we je een nacontrole aan. Deze proberen we te plannen bij de verloskundige die bij je bevalling is geweest. Ook als je in het ziekenhuis bent bevallen maar niet terug wordt verwacht bij de gynaecoloog, kun je bij ons op nacontrole komen.
In principe is de nacontrole bedoeld voor de moeder, omdat jullie kindje al door het consultatiebureau gecontroleerd wordt. Als je echter vragen hebt over jullie kindje of bijvoorbeeld over de voeding, mag je die natuurlijk altijd aan ons stellen. We vinden het leuk als jullie kindje meekomt naar de nacontrole. Tijdens deze controle bespreken we hoe alles is verlopen, hoe je herstel is en hoe je je voelt als kersverse ouder. Als je lichamelijke klachten hebt zullen we hier aandacht aan besteden. Functioneert je bekkenbodem weer naar behoren? Is het bloedverlies al gestopt? Hoe is het met de genezing van de wond? Heb je al een besluit genomen over anticonceptie? Is vrijen alweer aan de orde geweest? Hoe is het met je ijzergehalte en je bloeddruk? Als je hechtingen hebt gehad, kunnen we kijken of alles normaal is genezen. Een inwendig onderzoek doen we niet.

© Powerinternet.nl 2018 |