lena trans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voeding

Borst- of kunstvoeding?
Tijdens je zwangerschap zullen we al met je bespreken of je je kindje borstvoeding of kunstvoeding wilt geven. Soms is het om bepaalde redenen niet borstvoedingmogelijk om borstvoeding te geven. In alle andere gevallen zullen wij borstvoeding zeker promoten. Natuurlijk blijft dit voor het iedereen haar eigen keuze of je je kindje borstvoeding of kunstvoeding wilt geven. Deze keuze zullen wij respecteren.

Voordelen borstvoeding:
- Het bevat belangrijke antistoffen.
- Versterkt de binding tussen moeder en kind.
- Je hebt het altijd bij je.
- Het is altijd op de juiste temperatuur en de juiste samenstelling.
- Het is goedkoop.
- Het verkleint de kans op overgewicht op latere leeftijd.
- Het voorkomt allergie├źn.
- Als moeder ben je sneller terug op je oude gewicht.
- Het beperkt je bloedverlies.

Borstvoedingscursus
Wij zijn ervan overtuigd dat borstvoeding de beste voeding voor jouw kindje is. Het is zinvol, om je vooraf al goed te informeren over borstvoeding. Er bestaan verschillende informatiebijeenkomsten. De Provinciale Kraamzorg organiseert deze in Zierikzee. Ook Ziekenhuis Goes en Dirksland geven informatie-avonden over borstvoeding, deze vinden plaats bij hun in het ziekenhuis.
Je verloskundige kan je hier meer informatie over geven.

Kunstvoeding
Natuurlijk maak je zelf de keuze of je borstvoeding of kunstvoeding gaat geven aan je kindje. Als je kunstvoeding gaat geven is het belangrijk om voeding in huis te hebben tegen de tijd dat je gaat bevallen. Het merk maakt niet uit, maar het moet wel zuigelingenvoeding zijn, voor kindjes van nul tot zes maanden.

 

Leaflet KNOV BVLeaflet KNOV FV

© Powerinternet.nl 2018 |