lena trans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste controle

Aanmelden
Zodra je weet dat je zwanger bent, kan je je bij ons aanmelden. Wij maken dan een afspraak met je op een van onze spreekuren. De eerste controle proberen we bij 8 weken te plannen. Wij kunnen je dan al tijdig informatie geven over bepaalde prenatale testen, die je in je zwangerschap kunt laten uitvoeren. Lees hiervoor verder onder prenataal onderzoek. Ook maken we een echo om te kijken of het hartje klopt, soms kan het voorkomen dat deze inwendig gemaakt dient te worden. Heb je voor die tijd vragen of ben je ergens ongerust over, dan mag je ons natuurlijk altijd bellen.


Bij de eerste of tweede afspraak worden er een aantal vragen gesteld over jullie medische verleden, medicijngebruik en eventuele eerdere zwangerschappen. Mocht je hier zelf een verslag van hebben, is dat handig om mee te nemen voor ons.
Aan het begin van de zwangerschap wordt er een bloedonderzoek uitgevoerd. In het bloed bepalen we verschillende zaken, waaronder je ijzergehalte en je bloedgroep. Ook testen we je op bepaalde ziekten, zoals HIV, lues (geslachtsziekte), hepatitis B en eventueel rode hond. Tijdens dit intakegesprek stellen we veel vragen, daarom duurt deze controle ongeveer 45 minuten. Natuurlijk is je partner ook altijd van harte welkom! Dit geldt ook voor je kinderen, al blijkt uit de praktijk, dat een eerste afspraak voor kleine kinderen vaak lang duurt.

Wachtkamer
Onze praktijk is gevestigd in het Ondernemersatelier. Dit is een verzamelgebouw waarin verschillende zorgverleners/bedrijven gevestigd zijn. De wachtruimte is hierdoor gezamenlijk.
Wij werken niet met een assistente, dus bij binnenkomst hoef je je niet te melden. Dit betekent dat als je het gebouw binnenkomt je rechts aanhoud en je plaats mag nemen in de wachtruimte die je dan tegenkomt. 
De verloskundige komt je halen als je aan de beurt bent. 

Wachtkamer

Voedingsadvies
Zodra je weet dat je zwanger bent, is het verstandig de volgende (voedings)adviezen in acht nemen:
- Eet geen rauw vlees (zoals rosbief, tartaar, carpaccio, filet americain).
- Eet niet teveel leverproducten, zoals smeerworst of paté. Maximaal 1 boterham per dag.
- Eet geen zachte kaas gemaakt van rauwe melk. Op de verpakking staat dan 'au lait cru'.
- Eet geen voorverpakte kant-en-klare vis uit de koeling zoals gerookte zalm, paling, mosselen (deze producten kunnen wel gegeten worden als ze van te voren verhit worden).
- Eet geen roofvissen, zoals zwaardvis, tonijn, haai en koningsmakreel. Tonijn uit blik is geen probleem.
- Drink geen alcohol en rook niet.
- Slik 400 microgram foliumzuur tot ongeveer 10 weken zwangerschap (dit verlaagt de kans op een open ruggetje bij je baby). Het is niet nodig daarna nog foliumzuur te nemen, maar het is niet schadelijk als je het daarna nog steeds neemt.

Zie verder www.voedingscentrum.nl, klik op 'mijn kind en ik' en dan 'zwanger'.

© Powerinternet.nl 2018 |